KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM

KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM

KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM

 

Skład
  • ryba 1 kg
  • boczek, może być słonina – 0,5 kg
  • gotowane ziemniaki – 25 -30 dag
  • sól, pieprz,
  • przecier pomidorowy 80 gr
  • cebula – 3 szt.
  • czosnek – 4-5 ząbków
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM

 

Klopsiki w sosie pomidorowym

Przygotowanie

Rybę, boczek, ziemniaki, cebulę i czosnek zmielić przez maszynkę, dodać przyprawy (wg uznania) następnie wymieszać, uformować kulki. Do garnka wlać wodę i delikatnie posolić. Wrzucać klopsiki do wrzącej wody, gotować( około 15 min).

Przygotować sos pomidorowy (tak jak na gołąbki). Klopsiki ułożyć w słoikach, zalać sosem i pasteryzować około 50 min na wolnym ogniu.

 


 

Włodzimierz Kozłow

 

Życzę smacznego Włodzimierz Kozłow

 

 

 

 

Więcej z działu Wędkarskie Kulinaria

Ryba w sosie słodko – kwaśnym – Przepis z kulinaria wędkarskie ZPW

 

 

Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria ZPW

 

 

 

Podobne artykuły opublikowane na ZPW


Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz