KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM

KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM
Skład
- ryba 1 kg
- boczek, może być słonina – 0,5 kg
- gotowane ziemniaki – 25 -30 dag
- sól, pieprz,
- przecier pomidorowy 80 gr
- cebula – 3 szt.
- czosnek – 4-5 ząbków
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM
Przygotowanie
Rybę, boczek, ziemniaki, cebulę i czosnek zmielić przez maszynkę, dodać przyprawy (wg uznania) następnie wymieszać, uformować kulki. Do garnka wlać wodę i delikatnie posolić. Wrzucać klopsiki do wrzącej wody, gotować( około 15 min).
Przygotować sos pomidorowy (tak jak na gołąbki). Klopsiki ułożyć w słoikach, zalać sosem i pasteryzować około 50 min na wolnym ogniu.
Życzę smacznego Włodzimierz Kozłow
Więcej z działu Wędkarskie Kulinaria
Ryba w sosie słodko – kwaśnym – Przepis z kulinaria wędkarskie ZPW

Dodaj komentarz