Kotlety z ryb

Kotlety z ryb

Kotlety z ryb – Z często wyrzucanych zaraz po złapaniu uklej i innych drobnych rybek, można przyrządzić smaczną potrawę czyli kotlety z ryby.

 

 

Kotlety z ryb

 

 

Składniki:
  1. 1 kg drobnych rybek
  2. 20 dag słoniny lub boczku
  3. 2 średnie cebule
  4. 2 małe czerstwe bułki
  5. 2 jajka
  6. przyprawy- jak kto lubi
  7. bułka tarta do panie

Rybę sprawiamy i mielimy dwukrotnie przez maszynkę na przemian ze słoniną, cebulą i lekko namoczoną i odciśniętą bułką. Dodajemy jajka, przyprawiamy do smaku i łączymy wszystkie składniki w gładką masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce, smażymy i delektujemy się smakiem naszych rybnych kotletów.

 


 

ZPW-Zachodniopomorskie Wędkowanie 

Smacznego!!!

     Rav

Więcej z działu Wędkarskie Kulinaria

 

Karp w Śmietanie – potrawa wigilijna

 

KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM

 

 

 

 

Podobne artykuły opublikowane na ZPW


Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz