Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria ZPW

Paprykarz Zachodniopomorski

 Paprykarz Zachodniopomorski – Danie nie wymagające dużej wiedzy kulinarnej , smaczne oraz łatwe w przechowywaniu.

 

 Paprykarz Zachodniopomorski

 

Do przygotowania potrawy będziemy potrzebować:

1. ok. 70 dkg ryby (4 filety chude, mogą być: sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz)

2. cebule – 4 sztuki
3. Koncentrat pomidorowy 30 % – około 3 łyżki stołowe
4. Papryka mielona słodka 10 g.
5. ryż błyskawiczny ok. 1,5 woreczka
6. olej do smażenia, sól, pieprz do smaku
7. Słoiki do nakładania potrawy

Przygotowanie

Ryż zagotować i pozostawić do przestygnięcia Do głębokiej patelni lub rondla wlać wodę i doprowadzić ją do wrzenia. Do wrzątku wstawić ryby i gotować ok. 3-4 minuty. W trakcie gotowania należy nie dopuścić do rozgotowania filetów. Po obróbce termicznej mięsa mielimy je w maszynce .Następnie na rozgrzanym oleju należy zeszklić posiekaną cebulę, do której dodajemy paprykę, sól oraz przyprawy. Po tej czynności łączymy wszystkie produkty w półmisku i dokładnie mieszamy. Paprykarz Zachodniopomorski – Tak przygotowaną potrawę nakładamy do słoików, zakręcamy je i poddajemy procesowi pasteryzacji na około 45 minut.
Paprykarz przechowujemy w lodówce .

Życzę smacznego Mirosława Wyrwicz


Więcej Przepisów z Kuchni Wędkarskiej – Kulinaria Wędkarskie ZPW:

 

Konserwa z płoci

Tatar rybny po trzebiatowsku – Kulinaria ZPW

Ryba w sosie słodko – kwaśnym – Przepis z kulinaria wędkarskie ZPW


Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz