Rolada łososiowo – szpinakowa – wiosenna wariacja

Rolada łososiowo – szpinakowa -

Rolada łososiowo – szpinakowa – Korzystając z okazji wiosennej pory, jednocześnie mając świadomość, że wędkarz zjeść dobrze lubi pragnę Państwu na stół zaproponować coś lekkiego, innego i zgodnie z charakterem naszej strony mocno rybnego

Rolada łososiowo – szpinakowa

 

 

Do przygotowania rolady musimy zgromadzić:

1 brykietowe opakowanie szpinaku (dostępne w marketach)
1 stołową łyżkę chrzanu lub 2 ząbki czosnku (w/g indywidualnego gustu)
1 stołową łyżkę masła
4 jajka
2 serki Almette lub śmietankowy plus 3 ząbki czosnku
Ok. 30 dkg wędzonego łososia w plastrach

 

Po skompletowaniu wszystkich produktów do Łososiowej Rolady przystępujemy do przygotowania:

Na rozgrzaną patelnie wkładamy masło, szpinak, czosnek (przyprawy: sól, pieprz) następnie smażymy aż do odparowania wody. Po tej czynności wystudzamy komponent. Następnie dodajemy surowe żółtka i ubitą pianę z dwóch białek. Po tych czynnościach wykładamy wszystko, jako cienką warstwę na dużą płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 15 minut. Na upieczone szpinakowe ciasto nakładamy warstwę serka. Na serkową warstwę nakładamy łososia i wszystko zwijamy w roladę. Roladę wstawiamy do lodówki na ok. 2 – 3 godziny.

Po tej czynności możemy się cieszyć naszą smaczną i wiosennie kolorystyczną łososiową roladą.

 


 

 

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad

 

Tatar rybny po trzebiatowsku – Kulinaria ZPW

 

Karp w Śmietanie – potrawa wigilijna

Podobne artykuły opublikowane na ZPW


Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz