Tatar rybny po trzebiatowsku – Kulinaria ZPW

Tatar rybny – Pragnę Państwu zaproponować danie regionalne znad wód łososiowo – trociowych, czyli Tatar po trzebiatowsku. Do przygotowania tatara potrzebujemy łososia lub troć tzw. „Srebrniak” ok. 1 kg. Uprzednio należy rybę sprawić, oddzielić mięso od skóry oraz ości, a następnie umieścić je w zamrażalniku do czasu pierwszego zesztywnienia ( nie należy dokonywać głębokiego zamrażania). Tatar rybny Do przygotowania tatara potrzebujemy: wcześniej wymienione 1 kg mięsa łososia lub troci cebula ok. 4 – 5 szt. średnia główka 2 ząbki czosnku 2 średnie ogórki kiszone 0, 5 łyżeczki płynnej przyprawy magi sól, pieprz do smaku Po upewnieniu się, że nasze mięso ma odpowiednią konsystencję, wyjmujemy je z zamrażarki i szarpiemy widelcem … Czytaj dalej Tatar rybny po trzebiatowsku – Kulinaria ZPW