REGULAMIN ZAWODÓW W WĘDKARSTWIE SPINNINGOWYM

Zasady wędkowania w Polsce -PZW

REGULAMIN ZAWODÓW W WĘDKARSTWIE SPINNINGOWYM (tekst jednolity) Wszystkie zawody eliminacyjne do mistrzostw Polski, Mistrzostwa Polski i Grand – Prix Polski muszą być rozgrywane wyłącznie na żywej rybie. 1. TEREN ZAWODÓW 1.1. Zawody mogą się odbywać na wodach bieżących lub stojących. Organizator zobowiązany jest do oznakowania i wyłączenia z łowienia tarlisk ryb. Mogą być rozgrywane z brzegu lub jednostek pływających (łódka, ponton), udostępnionych przez organizatora lub zawodnika. 1.2. Przy łowieniu z […]

» Zobacz więcej

Karp w sosie piwnym – Przepis na wigilijnego karpia ZPW

Karp w Sosie Piwnym – Tradycyjna Wigilijna Potrawa Przepis na wigilijnego karpia ZPW Składniki: Średniej wielkości karp (najlepiej w granicach 1 do 2 kg) Jasne piwo – około 0,5 litra 4 ząbki czosnku 12 cebul (wielkość główki czosnku) 2 pory Śmietana – około 250 ml Musztarda + chili (opcjonalnie, jeśli posiadamy musztardę pikantną) Sól, pieprz, ulubione przyprawy Odrobina mąki Cytryna Przygotowanie: Zacznij od przygotowania karpia. Delikatnie oczyść go, pozbądź się […]

» Zobacz więcej

Bezpieczeństwo na lodzie. Jak z powodzeniem łowić w zimie?

Wędkarstwo Podlodowe

Bezpieczeństwo na lodzie – Zima to dla jednych wędkarzy martwy sezon, dla innych zaś najciekawszy okres w roku. Łowienie metodą podlodową jest bowiem atrakcyjne, nierzadko dostarcza więcej emocji niż inne sposoby wędkowania. Radzimy w co wyposażyć się przed połowem na tafli, jak czytać lód i reagować w trudnych sytuacjach, aby ustrzec się tragedii. Zapoznaj się z dobrymi praktykami, a „moczenie kija” na kruchej powierzchni będzie wiązało się tylko z radością. […]

» Zobacz więcej

Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię?

Wędzenie ryb - Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku

Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię? Prosty sposób na samodzielne wykonanie mini – wędzarni wędkarskiej. Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię? Wędzarnia może być wykonana z naczynia ze stali nierdzewnej z dość szczelną pokrywą. Wewnątrz naczynia jest zamontowany siatkowy ruszt na wędzone produkty oraz małe naczynie, do którego w trakcie wędzenia ocieka tłuszcz, pod którym umieszcza się drewniane trociny. Pierwszą […]

» Zobacz więcej
1 2 3 4