Ucha przyjacielem nocnego wędkowania

Ucha przyjacielem nocnego wędkowania

  Ucha przyjacielem nocnego wędkowania – Nadszedł dla nas wędkarzy upragniony letni sezon, kiedy to można z powodzeniem wyruszyć z kolegami po kiju na nocne eskapady wędkarskie. Przy obecnych wysokich temperaturach żerowanie dużych okazów przesunęło się na porę nocną. Tu i tam z wędkarskich opowieści słyszy się, że duży leszcz czy lin bierze jedynie w nocy. Dlatego w nocy można liczyć na ten wymarzony życiowy rekord. W naszych latach po […]

» Zobacz więcej

Zezwolenie Jezierzyce – Stawy w Dolinie Płoni

Zezwolenie Jezierzyce – Stawy w Dolinie Płoni

Zezwolenie Jezierzyce – Stawy w Dolinie Płoni – głębokość łowiska w granicach dwóch metrów. W łowisku występują: karpie (również miśki). Dla spławikowców: liny, jesiotry, karasie. Dla spinningistów: okonie i szczupaki. Na łowisku doskonale działa metoda No Kill jednakże dla osób chcących posmakowania złowionej przez siebie rybki istnieje możliwość zakupu na miejscu. Buczynowe Wąwozy, pośród malowniczych leśnych terenów Puszczy Bukowej oraz Puszczy Goleniowskiej, leży Gospodarstwo Agroturystyczne “Stawy w Dolinie Płoni”. To […]

» Zobacz więcej

Łowisko Chojnica – Zezwolenie

Łowisko Chojnica - Zezwolenie

Łowisko Chojnica – Zezwolenie “Łowisko Chojnica” to kompleks kilku jezior o zróżnicowanej wielkości,rybostanie oraz charakterystyce. Łączna powierzchnia wszystkich zbiorników łowiska to blisko 70 ha, na których każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Pomysł na powstanie łowiska wędkarskiego powstał w 2007 roku, od tego roku kompleks jezior jest w prywatnych rękach. Od samego początku istnienia łowiska, jeziora są bardzo intensywnie zarybiane różnego rodzaju gatunkami ryb, odpowiednimi z osobna dla każdego z […]

» Zobacz więcej

Nad wodą lub w ogrodzie – planujemy nowy sezon grillowy

Nad wodą lub w ogrodzie - planujemy nowy sezon grillowy

Nad wodą lub w ogrodzie – W obecnych trudnych okolicznościach spowodowanych koronawirusem, kiedy musimy pozostawać w naszych domach, mamy dogodny czas na rozważenie kilku przyszłościowych opcji na temat możliwych po pandemii wypadów z przyjaciółmi nad wodę, ewentualnie zaproszenia ich do swojego przydomowego ogrodu oczywiście jeśli go posiadamy. Nad wodą czy w swoim ogródku każdy z nas stara się pokazać z jak najlepszej kulinarnej strony zaproszonym znajomym. Co tam wtedy celebryci […]

» Zobacz więcej

Wędkowanie podczas pandemii COVID-19

Wędkowanie podczas pandemii COVID-19

Wędkowanie podczas pandemii COVID-19 -Pierwsze mandaty za wędkowanie w czasie ogłoszenia pandemii wręczono wędkarzom z Zielonej Góry. W związku z doniesieniami na temat karania przez policję mandatami wędkarzy nad wodą. PZW oczekuje na stanowisko rzecznika komendy policji w Zielonej Górze. Wędkowanie podczas pandemii COVID-19 Komunikat w sprawie COVID-19 Polskiego Związku Wędkarskiego   Od 1 kwietnia br. Rząd Polski wprowadził kolejne ograniczenia w związku z koronawirusem. Od tego dnia do odwołania […]

» Zobacz więcej

Gotowany sandacz w sosie śmietanowym

Gotowany sandacz w sosie śmietanowym

Gotowany sandacz w sosie śmietanowym Danie typowo słowiańskie pochodzące z nad rosyjskich wód. Do przygotowania słowiańskiej potrawy serwowanej przez rosyjskich wędkarzy potrzebujemy przygotować niżej wymienione produkty i co najważniejsze musi w nim uczestniczyć złowiony przez nas  lub kupiony w pobliskim sklepie rybnym król kamienistego dna sandacz. Gotowany sandacz w sosie śmietanowym Przygotowujemy produkty:  – sandacz około 2 kilogramy po wypatroszeniu i oczyszczeniu  – 1 średni korzeń pietruszki  – 2 małe […]

» Zobacz więcej

Lin z kapustą – słowiańskie danie rodem z Rosji

Lin z kapustą

Lin z kapustą – słowiańskie danie rodem z Rosji Danie typowo słowiańskie, pochodzące znad rosyjskich wód. Do przygotowania dania linowo – kapuścianego oprócz złowienia lina lub linów (około 1,5 – 2 kilograma) powinniśmy przygotować niżej wymienione składniki: Lin z kapustą – słowiańskie danie rodem z Rosji Lin około 1,5 – 2 kg 2-3 łyżki oleju do smażenia oraz gotowania kapusty 2 średniej wielkości główki kapusty Odrobinę do smaku i według […]

» Zobacz więcej
1 2 3 4 5 16