Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku – Skład

  • ryba 1 kg
  • boczek, może być słonina – 0,5 kg
  • gotowane ziemniaki – 25 -30 dag
  • sól, pieprz,
  • przecier pomidorowy 80 gr
  • cebula – 3 szt.
  • czosnek – 4-5 ząbków
Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

 

Przygotowanie

Rybę, boczek, ziemniaki, cebulę i czosnek zmielić przez maszynkę, dodać przyprawy (wg uznania) następnie wymieszać, uformować kulki. Do garnka wlać wodę i delikatnie posolić. Wrzucać klopsiki do wrzącej wody, gotować( około 15 min).

Przygotować sos pomidorowy (tak jak na gołąbki). Klopsiki ułożyć w słoikach, zalać sosem i pasteryzować około 50 min na wolnym ogniu.

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

 

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku - Włodzimierz Kozłow

 

Życzę smacznego Włodzimierz Kozłow


Dodaj komentarz

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Powiadom o