Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku – Skład

  • ryba 1 kg
  • boczek, może być słonina – 0,5 kg
  • gotowane ziemniaki – 25 -30 dag
  • sól, pieprz,
  • przecier pomidorowy 80 gr
  • cebula – 3 szt.
  • czosnek – 4-5 ząbków
Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

 

Przygotowanie

Rybę, boczek, ziemniaki, cebulę i czosnek zmielić przez maszynkę, dodać przyprawy (wg uznania) następnie wymieszać, uformować kulki. Do garnka wlać wodę i delikatnie posolić. Wrzucać klopsiki do wrzącej wody, gotować( około 15 min).

Przygotować sos pomidorowy (tak jak na gołąbki). Klopsiki ułożyć w słoikach, zalać sosem i pasteryzować około 50 min na wolnym ogniu.

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

 

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku - Włodzimierz Kozłow

 

Życzę smacznego Włodzimierz Kozłow

Udostępnij artykuł ZPW:
  •  

ZPW - Zachodniopomorski Portal Wędkarski

Subscribe
Powiadom o
guest

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments