Rolada łososiowo – szpinakowa – wiosenna wariacja

Rolada łososiowo – szpinakowa -

Rolada łososiowo – szpinakowa – Korzystając z okazji wiosennej pory, jednocześnie mając świadomość, że wędkarz zjeść dobrze lubi pragnę Państwu na stół zaproponować coś lekkiego, innego i zgodnie z charakterem naszej strony mocno rybnego

Rolada łososiowo – szpinakowa

Do przygotowania rolady musimy zgromadzić:

1 brykietowe opakowanie szpinaku (dostępne w marketach)
1 stołową łyżkę chrzanu lub 2 ząbki czosnku (w/g indywidualnego gustu)
1 stołową łyżkę masła
4 jajka
2 serki Almette lub śmietankowy plus 3 ząbki czosnku
Ok. 30 dkg wędzonego łososia w plastrach

Po skompletowaniu wszystkich produktów do Łososiowej Rolady przystępujemy do przygotowania:

Na rozgrzaną patelnie wkładamy masło, szpinak, czosnek (przyprawy: sól, pieprz) następnie smażymy aż do odparowania wody. Po tej czynności wystudzamy komponent. Następnie dodajemy surowe żółtka i ubitą pianę z dwóch białek. Po tych czynnościach wykładamy wszystko, jako cienką warstwę na dużą płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 15 minut. Na upieczone szpinakowe ciasto nakładamy warstwę serka. Na serkową warstwę nakładamy łososia i wszystko zwijamy w roladę. Roladę wstawiamy do lodówki na ok. 2 – 3 godziny.

Po tej czynności możemy się cieszyć naszą smaczną i wiosennie kolorystyczną łososiową roladą.


Udostępnij artykuł ZPW:
  •  

ZPW - Zachodniopomorski Portal Wędkarski

Subscribe
Powiadom o
guest

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments