Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria ZPW

Paprykarz Zachodniopomorski 

Paprykarz Zachodniopomorski –  Danie nie wymagające dużej wiedzy kulinarnej , smaczne oraz łatwe w przechowywaniu.

 

Paprykarz Zachodniopomorski 

Do przygotowania potrawy będziemy potrzebować:

1. ok. 70 dkg ryby (4 filety chude, mogą być: sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz)

2. cebule – 4 sztuki
3. Koncentrat pomidorowy 30 % – około 3 łyżki stołowe
4. Papryka mielona słodka 10 g.
5. ryż błyskawiczny ok. 1,5 woreczka
6. olej do smażenia, sól, pieprz do smaku
7. Słoiki do nakładania potrawy

Paprykarz Zachodniopomorski 

 

Przygotowanie

Ryż zagotować i pozostawić do przestygnięcia Do głębokiej patelni lub rondla wlać wodę i doprowadzić ją do wrzenia. Do wrzątku wstawić ryby i gotować ok. 3-4 minuty. W trakcie gotowania należy nie dopuścić do rozgotowania filetów. Po obróbce termicznej mięsa mielimy je w maszynce .Następnie na rozgrzanym oleju należy zeszklić posiekaną cebulę, do której dodajemy paprykę, sól oraz przyprawy. Po tej czynności łączymy wszystkie produkty w półmisku i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną potrawę nakładamy do słoików, zakręcamy je i poddajemy procesowi pasteryzacji na około 45 minut.
Paprykarz przechowujemy w lodówce .

Życzę smacznego Mirosława Wyrwicz

Udostępnij artykuł ZPW:
  •  

Subscribe
Powiadom o
guest

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments