Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku – Skład ryba 1 kg boczek, może być słonina – 0,5 kg gotowane ziemniaki – 25 -30 dag sól, pieprz, przecier pomidorowy 80 gr cebula – 3 szt. czosnek – 4-5 ząbków Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku   Przygotowanie Rybę, boczek, ziemniaki, cebulę i czosnek zmielić przez maszynkę, dodać przyprawy (wg uznania) następnie wymieszać, uformować kulki. Do garnka wlać wodę i delikatnie posolić. […]

» Zobacz więcej

Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria ZPW

Paprykarz Zachodniopomorski

Paprykarz Zachodniopomorski –  Danie nie wymagające dużej wiedzy kulinarnej , smaczne oraz łatwe w przechowywaniu.   Paprykarz Zachodniopomorski  Do przygotowania potrawy będziemy potrzebować: 1. ok. 70 dkg ryby (4 filety chude, mogą być: sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz) 2. cebule – 4 sztuki 3. Koncentrat pomidorowy 30 % – około 3 łyżki stołowe 4. Papryka mielona słodka 10 g. 5. ryż błyskawiczny ok. 1,5 woreczka 6. olej do smażenia, sól, pieprz do […]

» Zobacz więcej

Amur czarny- (Mylopharyngodon piceus)- Black carp

Amur Carny

Amur czarny – ryba z rodziny karpiowatych. Występowanie: w spokojnych i głębokich rzekach oraz jeziorach Chin i Tajwanu oraz południowej części dorzecza Amuru. Dorasta do 80 cm długości i żywi się głównie ślimakami z rodzaju Viviparus. Gatunek introdukowany w Europie. Gatunek nie występuje w wodach Polski – poławianą w naszych łowiskach odmianą jest amur biały wg-Wikipedii Amur czarny                 Amur czarny- (Mylopharyngodon piceus)- […]

» Zobacz więcej

Karp w sosie piwnym – Przepis na wigilijnego karpia ZPW

Karp w sosie piwnym - Przepis na wigilijnego karpia ZPW

Karp w sosie piwnym – Przepis na wigilijnego karpia ZPW – Do przygotowania naszej potrawy musimy zgromadzić:   Karp w sosie piwnym – Przepis na wigilijnego karpia ZPW   1. Średniej wielkości karpia (pamiętając że najsmaczniejsze są w granicach 1 do 2 kg) 2. Piwo jasne ok. 0,5 l 3. Czosnek ok. 4 ząbki 4. Cebula ok. 12 (muszą być wielkości główki czosnku) 5. Pory ok.2 6. Śmietana ok. 250 […]

» Zobacz więcej

Ryba w sosie słodko – kwaśnym – Przepis ZPW

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Ryba w sosie słodko – kwaśnym – Złowioną przez nas rybę sprawiamy i umieszczamy na półmisku, następnie skrapiamy mięso rybie sokiem z cytryny (pamiętajmy – im gatunek ryby będzie szlachetniejszy, tym lepsza potrawa). Ja do panierki używam patentu Rex Hunt polegającego na umieszczeniu przypraw i mąki w torebce foliowej a następnie włożeniu do niej ryby lub kawałka ryby. Zamykam szczelnie torebkę mając na uwadze to, że przed zamknięciem w torebce […]

» Zobacz więcej

Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie

Kotlety z ryb - Proste i szybkie danie

Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie – Z często wyrzucanych zaraz po złapaniu uklej i innych drobnych rybek, można przyrządzić smaczną potrawę czyli kotlety z ryby.   Kotlety z ryb – Proste i szybkie danie     Składniki: 1 kg drobnych rybek 20 dag słoniny lub boczku 2 średnie cebule 2 małe czerstwe bułki 2 jajka przyprawy- jak kto lubi bułka tarta do panierki Kotlety z ryb – […]

» Zobacz więcej