Flaczki z lina – Czaplinek danie roku 2012

Flaczki z lina - Czaplinek danie roku 2012

Flaczki z lina – Czaplinek danie roku 2012 – Z okazji 60 – lecia Koła PZW w Ośrodku Sportów Wodnych w Czaplinku zorganizowano Konkurs Dań Wędkarskich. Według Jury i publiczności Czaplineckim daniem 2012 zostały Flaczki z lina przyrządzone przez spinningistę Romana Żbikowskiego. Polecamy to danie zwłaszcza na nadchodzące długie jesienno – zimowe wieczory (może wigilijny stół?).   Flaczki z lina – Czaplinek danie roku 2012   Składniki:   80 dag […]

» Zobacz więcej

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku

Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku – Skład ryba 1 kg boczek, może być słonina – 0,5 kg gotowane ziemniaki – 25 -30 dag sól, pieprz, przecier pomidorowy 80 gr cebula – 3 szt. czosnek – 4-5 ząbków Klopsiki w sosie pomidorowym po trzebiatowsku   Przygotowanie Rybę, boczek, ziemniaki, cebulę i czosnek zmielić przez maszynkę, dodać przyprawy (wg uznania) następnie wymieszać, uformować kulki. Do garnka wlać wodę i delikatnie posolić. […]

» Zobacz więcej

Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria ZPW

Paprykarz Zachodniopomorski

Paprykarz Zachodniopomorski –  Danie nie wymagające dużej wiedzy kulinarnej , smaczne oraz łatwe w przechowywaniu.   Paprykarz Zachodniopomorski  Do przygotowania potrawy będziemy potrzebować: 1. ok. 70 dkg ryby (4 filety chude, mogą być: sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz) 2. cebule – 4 sztuki 3. Koncentrat pomidorowy 30 % – około 3 łyżki stołowe 4. Papryka mielona słodka 10 g. 5. ryż błyskawiczny ok. 1,5 woreczka 6. olej do smażenia, sól, pieprz do […]

» Zobacz więcej

Karp w Śmietanie – potrawa wigilijna

Karp w Śmietanie - potrawa wigilijna

Karp w Śmietanie – Już niedługo Wigilia – święto karpia i nie sposób przejść obojętnie obok tematu podania ryby wigilijnej na stół w nowym wydaniu – zapraszam do przyrządzenia karpia wg tego przepisu Karp w Śmietanie – potrawa wigilijna 1,20 kg karpia 1 cebula masło do smażenia duża śmietana kremówka 30 % 1 jajko sól, pieprz, maggi Karp w Śmietanie – potrawa wigilijna Karpia odfiletować, pokroić w paski, posolić i […]

» Zobacz więcej