Gotowany sandacz w sosie śmietanowym

Gotowany sandacz w sosie śmietanowym

Gotowany sandacz w sosie śmietanowym Danie typowo słowiańskie pochodzące z nad rosyjskich wód. Do przygotowania słowiańskiej potrawy serwowanej przez rosyjskich wędkarzy potrzebujemy przygotować niżej wymienione produkty i co najważniejsze musi w nim uczestniczyć złowiony przez nas  lub kupiony w pobliskim sklepie rybnym król kamienistego dna sandacz. Gotowany sandacz w sosie śmietanowym Przygotowujemy produkty:  – sandacz około 2 kilogramy po wypatroszeniu i oczyszczeniu  – 1 średni korzeń pietruszki  – 2 małe […]

» Zobacz więcej

Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria ZPW

Paprykarz Zachodniopomorski 

Paprykarz Zachodniopomorski –  Danie nie wymagające dużej wiedzy kulinarnej , smaczne oraz łatwe w przechowywaniu.   Paprykarz Zachodniopomorski  Do przygotowania potrawy będziemy potrzebować: 1. ok. 70 dkg ryby (4 filety chude, mogą być: sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz) 2. cebule – 4 sztuki 3. Koncentrat pomidorowy 30 % – około 3 łyżki stołowe 4. Papryka mielona słodka 10 g. 5. ryż błyskawiczny ok. 1,5 woreczka 6. olej do smażenia, sól, pieprz do […]

» Zobacz więcej