Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad

Kuchnia wędkarska

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad – Od dawna wiadomo, że ryby są bardzo ważnym elementem diety. Ryby w zależności od zawartości tłuszczu dzielimy na: – chude – do 1% – sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz – średnio tłuste – od 1% do 5% – karp, karaś, leszcz, lin, sielawa, pstrąg, sieja, karmazyn, dorada – tłuste – powyżej 5% – są to poszukiwane gatunki, doceniane przez konsumentów, tak zwane tłustopłewy takie […]

» Zobacz więcej

Karp w Śmietanie – potrawa wigilijna

Karp w Śmietanie - potrawa wigilijna

Karp w Aksamitnym Śmietanowym Sosie W oczekiwaniu na magiczny czas Wigilii, zapraszam do odkrycia nowej odsłony tradycyjnej potrawy świątecznej.      Oto przepis na karpia w śmietanie, który rozpieszcza podniebienia subtelnym połączeniem smaków i aromatów. Składniki: Karp (1,20 kg), świeży i gotowy do przemiany w świąteczny przysmak Cebula (1 sztuka), sekret aromatu Masło, esencja smaku do smażenia Śmietana kremówka (30%), tajemny sekret pysznego sosu Jajko (1 sztuka), wiążący element sosu […]

» Zobacz więcej

Rolada łososiowo – szpinakowa – wiosenna wariacja

Rolada łososiowo – szpinakowa -

Rolada łososiowo-szpinakowa W ciepłym powiewie wiosny, gdy natura budzi się do życia, pragnę podzielić się z Państwem wyjątkowym przepisem, który nie tylko cieszy podniebienie, ale też odzwierciedla urok rybnych inspiracji. Wędkarze, znawcy dobrego smaku, z pewnością docenią tę lekką i wyjątkową potrawę, którą dziś chcę Wam zaserwować. Składniki: 1 opakowanie delikatnego brykietowego szpinaku, dostępnego w marketach, który wzbogaca nasze danie o bogactwo witamin i minerałów 1 łyżka świeżego chrzanu lub […]

» Zobacz więcej

Karp pieczony nadziewany farszem

Kulinaria Wędkarskie

Karp Pieczony Nadziewany Farszem – Tradycyjna Potrawa Świąteczna Już niedługo nadejdzie czas Wigilii, kiedy to na polskich stołach zagości karp, symbolizujący tradycję i wspólne rodzinne spotkania. Pomimo kontrowersji związanych z pochodzeniem karpia, pamiętajmy, że większość ryb wigilijnych pochodzi z hodowli sztucznych. Dlatego też, przygotowując to wyjątkowe danie, pozwólmy mu zabłysnąć w pełnej krasie, jaką zapewnia mu nadzienie i pieczenie w piekarniku. Składniki: Karp – około 1-1,5 kg, najlepiej o tej […]

» Zobacz więcej

Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria

Rybny paprykaż

Paprykarz Zachodniopomorski – Wyjątkowe Danie Rybne dla Smakoszy Paprykarz Zachodniopomorski to niezwykle aromatyczne i smakowite danie, które wyróżnia się nie tylko doskonałym smakiem, ale także łatwością przygotowania i długim czasem przechowywania. Idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie wyjątkowe kulinaria bez zbędnego skomplikowania.       Składniki: Około 70 dkg ryby (4 filety chude, idealne gatunki to: sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz) 4 sztuki cebuli Około 3 łyżki stołowe koncentratu […]

» Zobacz więcej

Tatar rybny po trzebiatowsku – Kulinaria ZPW

Tatar z ryby

Delikatny Tatar Rybny po Trzebiatowsku W ciepłym promieniu słońca nad brzegami łososiowo-trociowych wód, serwujemy Państwu wyjątkowe danie regionalne, które wypełnia domowe stoły i serca miłośników kulinarnych podróży – Tatar po trzebiatowsku. Delikatna mieszanka świeżości ryby, aromatycznej cebuli i ogórków kiszonych, ukoronowana nutą czosnku, to prawdziwa uczta dla podniebienia.     Składniki: 1 kg świeżego mięsa łososia lub troci, starannie przygotowanego i umieszczonego w zamrażarce do pierwszego zesztywnienia. 4–5 średnich cebul, […]

» Zobacz więcej

Pasztet z leszcza – Wędkarski przepis na płaską rybę

Lin z kapustą

Jest to niesamowicie smaczna potrawa – powiem więcej, ktoś, kto nie wie, z czego jest zrobiony pasztet nigdy nie domyśli się, że to z leszcza. Pasztet z leszcza – Wędkarski przepis na płaską rybę   Składniki; 1,5 kg leszcza (polecam raczej większe jak wymiarowe) Włoszczyzna(bez kapusty) 2 cebule Bułka namoczona w mleku 3 jaja ugotowane na twardo 50 dag pieczarek 2 łyżki masła 2-3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 3-4 […]

» Zobacz więcej
1 2