Tatar rybny po trzebiatowsku – Kulinaria ZPW

Tatar Rybny

Tatar rybny po trzebiatowsku – Pragnę Państwu zaproponować danie regionalne znad wód łososiowo – trociowych, czyli Tatar po trzebiatowsku. Do przygotowania tatara potrzebujemy łososia lub troć tzw. „Srebrniak” ok. 1 kg. Uprzednio należy rybę sprawić, oddzielić mięso od skóry oraz ości, a następnie umieścić je w zamrażalniku do czasu pierwszego zesztywnienia ( nie należy dokonywać głębokiego zamrażania). Tatar rybny po trzebiatowsku    Do przygotowania tatara potrzebujemy: – wcześniej wymienione 1 […]

» Zobacz więcej

Wędzenie ryb – Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku

Wędzenie ryb - Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku

Wędzenie ryb – Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku – Tym razem pragnę Państwu zdradzić mój domowy sposób na wędzenie ryb. Odpowiednie podejście do przygotowania ryb oraz wędzarni przed ostatecznym wędzeniem stanowi sekret końcowego efektu smakowego naszych wędzarniowych wsadów. Przygotowanie zaczniemy od ryb licznie występujących w słodkich wodach, najczęściej niezbyt pożądanych kulinarnie przez wędkarzy – czyli uklei. Ukleję zna każdy wędkarz, ponieważ jest ona doskonałym materiałem treningowym dla początkujących […]

» Zobacz więcej