Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad

Kuchnia wędkarska

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad – Od dawna wiadomo, że ryby są bardzo ważnym elementem diety. Ryby w zależności od zawartości tłuszczu dzielimy na: – chude – do 1% – sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz – średnio tłuste – od 1% do 5% – karp, karaś, leszcz, lin, sielawa, pstrąg, sieja, karmazyn, dorada – tłuste – powyżej 5% – są to poszukiwane gatunki, doceniane przez konsumentów, tak zwane tłustopłewy takie […]

» Zobacz więcej

Konserwa z płoci

Konserwa z płotek

Konserwa z płotek – Jest to potrawa, która może być przechowywana przez dłuższy okres w naszych spiżarniach i otwierana przy różnych okazjach. I co najważniejsze prosta w przygotowaniu. Konserwa z płoci Przygotowujemy: Płocie – ok. 1kg Mąka do panierki Przecier pomidorowy – 100 ml Ketchup, ocet winny, sól, pieprz, przyprawy wg smaku. Oliwa lub olej do smażenia i opiekania Płocie sprawiamy, następnie panierujemy i wysmażamy. Po wysmażeniu trybujemy je (oddzielamy […]

» Zobacz więcej