Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad

Kuchnia Wędkarska - Porady

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad – Od dawna wiadomo, że ryby są bardzo ważnym elementem diety. Ryby w zależności od zawartości tłuszczu dzielimy na: – chude – do 1% – sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz – średnio tłuste – od 1% do 5% – karp, karaś, leszcz, lin, sielawa, pstrąg, sieja, karmazyn, dorada – tłuste – powyżej 5% – są to poszukiwane gatunki, doceniane przez konsumentów, tak zwane tłustopłewy […]

» Zobacz więcej

Carpathia Fishing, 16-17 lutego 2019

Carpathia Fishing, 16-17 lutego 2019

Carpathia Fishing, 16-17 lutego 2019 Targi Wędkarskie odbędą się 16-17 lutego 2019 r. w G2A Arena w Jasionce koło Rzeszowa, to wydarzenie dedykowane jest branży wędkarskiej i wszystkim miłośnikom wędkowania. Carpathia Fishing to miejsce do wymiany doświadczeń pomiędzy wędkarzami, jak i producentami sprzętu wędkarskiego, a także nawiązania współpracy z zagranicznymi firmami i instytucjami np. Ukrainy i Słowacji. Carpathia Fishing, 16-17 lutego 2019 Na targach Caprathia Fishing swoją ofertę zaprezentują producenci, […]

» Zobacz więcej

Gdyby ryby miały głos.

Puchar Jeziora Woświn 2016

Nie ma to jak własnoręcznie złowiona rybka. Jednak coraz częściej nie mamy na to czasu i wybieramy się na połowy do supermarketu lub do rybnego. Tam możemy wybrać rybę jaką tylko chcemy. Gdy kupujemy ryby już uśmiercone, należy zwrócić uwagę , czy ryba jest naprawdę świeża. A świeża jest wówczas, gdy ma świeży, a nie mocny „rybny” zapach. Jej skóra winna być gładka i wilgotna, łuski równo przylegające, ogon i […]

» Zobacz więcej

Po świąteczną rybę

Wiadomości Wędkarskie

Zewsząd dochodzą głosy, że zima przyjdzie szybko i będzie mroźna. Byłby to pierwszy przypadek w tej dekadzie, że można byłoby złowić świąteczną rybkę spod lodu. Jeśli jednak znów natura zrobi psikusa i zima będzie przebiegać pod znakiem burej chlapy, to o połowach z lodu można zapomnieć. O d wielu lat bezpieczny lód pojawiał się dopiero w połowie stycznia. Dobra i miła byłaby jakaś odmiana, jednak przyzwyczajenie nakazuje być mocno sceptycznym, […]

» Zobacz więcej

Poradnik Fishing Planet(#2): Podstawy spinningu (Missouri)

Fishing Planet

W drugim poradniku chciałbym Wam przedstawić podstawowe informacje na temat spinningu. Oczywiście nie będzie to czysta teoria – również znajdziecie tu praktyczne zastosowanie podanych metod na mapie Missouri. Jest to ostatni poradnik z serii ‘Podstawy’. Kolejne będą dotyczyć określonych gatunków ryb i map. 0. Kilka słów wstępu Zakładając, że dopiero uzyskaliście 3 poziom, nadszedł czas, aby wypróbować nową metodę połowu – spinning. Spinning jest nieco trudniejszy od połowu na spławik, […]

» Zobacz więcej

Karp pieczony nadziewany farszem

Karp pieczony nadziewany farszem

Karp pieczony nadziewany farszem – Już niedługo święto Karpia czas Wigilii. Przez ekologów nazywane mordem na gatunku. Pamiętajmy o tym, że ryby wigilijne pochodzą w większości z hodowli sztucznych. Karp wychowany w niewoli, sztucznie dokarmiany w 80% jako osobnik dorosły nie potrafi odnaleźć pożywienia w naturalnych zbiornikach wodnych, wskutek czego ginie. Dlatego tak czy siak Karpia hodowlanego czeka ten sam los. Przejdźmy do przepisu.   Karp pieczony nadziewany farszem   Do przygotowania […]

» Zobacz więcej

Fishing Planet Missouri – Poradnik (#1): (Spławik, mapa Missouri)

Fishing Planet

Zauważyłem, że sporo osób ma problemy ze złapaniem ryb, co przekłada się na bardzo długie wbijanie kolejnego poziomu. W tym poradniku chciałbym Wam objaśnić podstawy wędkowania oraz poradzić jak szybko wbić poziom na mapie Missouri (podstawowej). 1. Ekran główny Ekran główny czy też ekran domowy, pozwala nam na kompleksowe zarządzanie swoim ekwipunkiem, wybór mapy, zakup przedmiotów i całą masę innych rzeczy. Wymieniłem tylko trzy zakładki gdyż one nas najbardziej interesują. […]

» Zobacz więcej
1 2 3 6