Ryba w sosie słodko – kwaśnym – Przepis ZPW

Ryba sos słodko kwaśny

Ryba w sosie słodko – kwaśnym – Złowioną przez nas rybę sprawiamy i umieszczamy na półmisku, następnie skrapiamy mięso rybie sokiem z cytryny (pamiętajmy – im gatunek ryby będzie szlachetniejszy, tym lepsza potrawa). Ja do panierki używam patentu Rex Hunt polegającego na umieszczeniu przypraw i mąki w torebce foliowej a następnie włożeniu do niej ryby lub kawałka ryby. Zamykam szczelnie torebkę mając na uwadze to, że przed zamknięciem w torebce […]

» Zobacz więcej

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad

Kuchnia wędkarska

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad – Od dawna wiadomo, że ryby są bardzo ważnym elementem diety. Ryby w zależności od zawartości tłuszczu dzielimy na: – chude – do 1% – sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz – średnio tłuste – od 1% do 5% – karp, karaś, leszcz, lin, sielawa, pstrąg, sieja, karmazyn, dorada – tłuste – powyżej 5% – są to poszukiwane gatunki, doceniane przez konsumentów, tak zwane tłustopłewy takie […]

» Zobacz więcej

Gotowany sandacz w sosie śmietanowym

Sandacz w śmietanie

Delikatny Sandacz w Aromatycznym Sosie Śmietanowym      W ciepłym blasku słońca, gdy promienie wiosennego światła układają się na falach rosyjskich rzek, rozbrzmiewa symfonia smaków, które przenoszą nas w podróż po słowiańskich tradycjach kulinarnych. Dziś pragnę podzielić się z Wami wyjątkowym przepisem na sandacza, uwieńczonego w soczystym sosie śmietanowym, który kusi nie tylko aromatem, lecz także wyrafinowanym smakiem.     Składniki: 1 świeży sandacz, o wadze około 2 kilogramów, starannie […]

» Zobacz więcej