Ważność Karty Wędkarskiej

SSR

Ważność Karty Wędkarskiej – Pragniemy wyjaśnić naszym kolegom po “kiju” wszelkie wątpliwości dotyczące ważności Karty Wędkarskiej: – Kto powinien ją wymienić i dlaczego? – Która, karta straciła swoją ważność? – Która, jest dalej ważna? Wszystkie wątpliwości dotyczące Karty Wędkarskiej wyjaśnia Koordynator ds. Powiatowych Społecznych Straży Rybackich Okręgu PZW Szczecin Ryszard Żochowski. Ważność Karty Wędkarskiej Ważność Karty Wędkarskiej Ważność Karty Wędkarskiej Koordynator ds. Powiatowych Społecznych Straży Rybackich Okręgu PZW Szczecin Ryszard […]

» Zobacz więcej

Paprykarz Zachodniopomorski – Wędkarskie Kulinaria ZPW

Paprykarz Zachodniopomorski

Paprykarz Zachodniopomorski –  Danie nie wymagające dużej wiedzy kulinarnej , smaczne oraz łatwe w przechowywaniu.   Paprykarz Zachodniopomorski  Do przygotowania potrawy będziemy potrzebować: 1. ok. 70 dkg ryby (4 filety chude, mogą być: sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz) 2. cebule – 4 sztuki 3. Koncentrat pomidorowy 30 % – około 3 łyżki stołowe 4. Papryka mielona słodka 10 g. 5. ryż błyskawiczny ok. 1,5 woreczka 6. olej do smażenia, sól, pieprz do […]

» Zobacz więcej

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad

Kuchnia Wędkarska - Kilka praktycznych porad

Kuchnia Wędkarska – Kilka praktycznych porad – Od dawna wiadomo, że ryby są bardzo ważnym elementem diety. Ryby w zależności od zawartości tłuszczu dzielimy na: – chude – do 1% – sandacz, szczupak, okoń, morszczuk, dorsz – średnio tłuste – od 1% do 5% – karp, karaś, leszcz, lin, sielawa, pstrąg, sieja, karmazyn, dorada – tłuste – powyżej 5% – są to poszukiwane gatunki, doceniane przez konsumentów, takie jak: łosoś, […]

» Zobacz więcej

Fishing Planet – Na wirtualne ryby z Fishing Planet

Fishing Planet

Na naszej stronie powstaje nowy dział poświęcony grze – symulatorowi wędkowania „Fishing Planet”. Grę wymyślili miłośnicy wędkowania ze Stanów Zjednoczonych. Jest ona dość ciekawym suplementem naturalnego wędkowania na ponure zimne dni. Obecnie dostępnych jest kilka łowisk przeznaczonych dla wędkarzy spławikowych oraz spinningowych, wkrótce dostępna będzie metoda gruntowa. Do naszej dyspozycji mamy sporą gamę różnego rodzaju wędzisk, kołowrotków, akcesoriów, odzieży oraz przynęt wędkarskich. Wszystko to musimy używać zgodnie ze sztuką wędkarską […]

» Zobacz więcej

Tatar rybny po trzebiatowsku – Kulinaria ZPW

Tatar Rybny

Tatar rybny po trzebiatowsku – Pragnę Państwu zaproponować danie regionalne znad wód łososiowo – trociowych, czyli Tatar po trzebiatowsku. Do przygotowania tatara potrzebujemy łososia lub troć tzw. „Srebrniak” ok. 1 kg. Uprzednio należy rybę sprawić, oddzielić mięso od skóry oraz ości, a następnie umieścić je w zamrażalniku do czasu pierwszego zesztywnienia ( nie należy dokonywać głębokiego zamrażania). Tatar rybny po trzebiatowsku    Do przygotowania tatara potrzebujemy: – wcześniej wymienione 1 […]

» Zobacz więcej

Jaka Proca?

Wiadomości Wędkarskie

Jaka Proca? – Trudno sobie dziś wyobrazić nowoczesne wędkarstwo bez procy. Ten niepozorny przedmiot zrewolucjonizował zanęcania na dużych dystansach, okazał się też niezastąpiony w nietypowych technikach zanęcania (np. donęcanie luźną zanętą pod tyczkę). W sklepach mamy dziś zatrzęsienie proc, a każda z nich służy do czego innego. Jak się połapać w tym galimatiasie? Małe, duże, z miękkimi mieszkami i twardymi koszyczkami, z plastyku, metalu… Jaką zatem procę wybrać? O poradę […]

» Zobacz więcej

Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię?

Wędzenie ryb - Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku

Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię? Prosty sposób na samodzielne wykonanie mini – wędzarni wędkarskiej. Wędzarnia ryb – Zrób to sam – Jak wykonać plenerową wędzarnię? Wędzarnia może być wykonana z naczynia ze stali nierdzewnej z dość szczelną pokrywą. Wewnątrz naczynia jest zamontowany siatkowy ruszt na wędzone produkty oraz małe naczynie, do którego w trakcie wędzenia ocieka tłuszcz, pod którym umieszcza się drewniane trociny. Pierwszą […]

» Zobacz więcej
1 2 3 4